Wat wil jij later worden?

Heb jij al eens nagedacht over wat jij later wil worden? Is het politieagent, brandweer, cowboy, ridder of circusdirecteur? En hoe ziet zo’n iemand er dan uit? Afgelopen zaterdag konden de bevers even zijn wie of wat ze wilden zijn – en Bas Bos was een kip.

Wat wil jij later worden?

Na een grappige verkleedpartij was het even tijd om naar buiten te gaan. Heb jij wel eens op je blote voeten door het bos gerend? Nee? En waarom niet? Soms kan dat heel gevaarlijk zijn – je kunt zomaar op een takje stappen of in een roestige spijker of glas. Maar Stanley Stekker had een een bijzonder stukje bos voorbereid – zonder stukjes glas of spijkers, maar wel met verschillende dingen uit het bos, zoals stammetjes of dennenappels. Het een was glad en het ander voelde niet zo lekker – gelukkig was er na afloop tijd om je voeten schoon te maken!

Na een kort tussenspel was het tijd om naar binnen te gaan en de verjaardag van Keet Kleur te vieren! Zij was speciaal voor haar verjaardag gekomen om de bevers te trakteren, en daar moest natuurlijk op gezongen worden!

Van we is deze voet?

Voor de volgende activiteit verdeelden we ons in twee groepen, elke groep stond aan een andere kant van een groot wit doek. Om beurten moesten we een lichaamsdeel onder het doek door steken, zoals een voet, een hand of een knie, de anderen moesten raden om wiens lichaamsdeel het ging. Sommige hele grote handen en voeten waren makkelijk te herleiden naar de leiding, maar anderen hadden bijna dezelfde schoenen aan en dan was het best moeilijk te raden. Dus van wie is die voet?

Herken jij mijn hand?

Yoga is een oosterse sport om je lichaam te laten ontspannen en tot rust te laten komen. Kunnen de bevers ook aan yoga doen? Al snel zagen we echte kraanvogels, tijgers, bijen en schildpadden!

Vanmiddag is er helaas geen opkomst vanwege de herfstvakantie, maar wij willen jullie allemaal terug zien bij de regio activiteit bij scouting Manitoba in Amersfoort!

Your comment