Scouting Zeist

 
 
 

Speltakken

De Prinses Amalia groep bestaan uit bestaat uit acht speltakken. In de speltak beleef je samen de leukste avonturen tijdens je wekelijkse opkomst of de weekendkampen.

Logo BeversBevers

Bevers zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar. Samen spelen zij hun spel in de wereld van Hotsjietonia.
Hotsjietonia is een dorp met allemaal leuke mensen. Broer en zus Steven en Sterre Stroom, wonen op een boot en varen naar spannende plekken. Boswachter Bas Bos en zijn vrouw Rebel wonen aan de rand van het bos en zijn altijd lekker aan het werk. De grappige professor Plof en zijn lieve vrouw Rozemarijn, die soms voor het hele dorp kookt. Fleur en Keet Kleur waar je altijd mag helpen bij bijzondere knutselprojecten. Stanley en Noa wonen er ook, die twee zetten je aan het denken, maar je kunt  er ook heerlijk uitrusten. En ten slotte Stuiter, daarmee kun je altijd leuke spelletjes spelen.

De Bevers komen elke zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur samen, om te spelen in het bos of in hun eigen lokaal. Een hoogtepunt van de opkomst is de opening en de sluiting. Dat doen de bevers namelijk op een heel speciale manier; het zogenaamde Beveren. Daarnaast kennen ze nog speciale opkomsten als het Beverkamp, vriendjesdag en de Bever-Doe-Dag.
Als de kinderen te oud worden voor de Bevers, vliegen ze over naar de volgende speltak. Dit betekent dat de jongens naar de jongens Welpen gaan en de meisjes naar de meisjes Welpen.

Info

jongens en meisjes 5 t/m 7 jaar
zaterdagmiddag 14.00 t/m 16.00 uur

Logo BeversJongens en Meisjes Welpen

Welpen zijn kleine wolven en komen voor in het jungle-verhaal over een jongetje, Mowgli, dat in het oerwoud wordt achter gelaten. Bij de meesten beter bekend als het Jungle Boek.

Een wolvenhorde onder leiding van de oude, grijze wolf Akela, neemt de jongen op en zo wordt Mowgli samen met de welpen door de wolven opgevoed. De wetten van de natuur leert Mowgli van zijn vrienden, Bagheera, de panter, en Baloe, de bruine beer. Aan de hand van dit verhaal spelen de Welpen, die in de leeftijd zijn van 7 t/m 11 jaar, hun spel. Alle Welpen bij elkaar noemen we de Horde. De Horde is verdeeld in kleine groepjes die we weer nesten noemen. Elke nest heeft zijn eigen kleur. Het meeste van de tijd trek je op met de jongens uit je nest. De welpen bij de Prinses Amalia Groep draaien apart voor jongens en meisjes.

Wat doen de Welpen zoal? Om maar een paar dingen te noemen; knopen leggen, knutselen, EHBO, natuurkennis, speurtochten en natuurlijk veel sport en spel. Naast de gewone opkomsten, gaan de Welpen ook regelmatig op kamp. Hierbij vormt het zomerkamp meestal het hoogtepunt. De Welpen gaan dan een week lang logeren in het clubhuis van een andere groep. De Welpen komen net als de Bevers, samen op: zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Info

jongens welpen 7 t/m 11 jaar
zaterdagmiddag 14.00 t/m 16.30 uur
meisjes welpen 7 t/m 11 jaar
zaterdagmiddag 14.00 t/m 16.30 uur

Logo ScoutsJongens en Meisjes Scouts

Omstreeks het jaar 1908 herschreef de Lord Baden-Powell een boek dat oorspronkelijk voor militairen was bedoeld. Jongens hadden dit boek in handen gekregen en waren aan de hand hiervan gaan spelen. Baden-Powell maakte van het militaire boek een echt jongensboek en binnen de kortste keren onstonden overal groepen Scouts.

Scouts leren omgaan met kaart en kompas, de natuur en hun omgeving. Ze gaan kamperen met tenten, koken op houtvuur en pionieren allerlei objecten. Er worden spannende avonturen beleefd tijdens zwerftochten en actiespelen. Daarnaast wordt er gedaan aan sport en spel, EHBO en expressie. Het zomerkamp in de grote vakantie wordt als hoogtepunt gezien. Alle scouts bij elkaar noemen we de Troep. De Troep bestaat uit verschillende patrouilles van meestal 5 – 6 jongens, waar je het meeste van de tijd mee omgaat. De scouts draaien apart voor de jongens en de meisjes.

Info

meisjes scouts 11 t/m 15 jaar
zaterdagmiddag 14.00 t/m 17.00 uur.
jongens scouts 11 t/m 15 jaar
zaterdagmiddag 14.00 t/m 17.00 uur.

Logo ExplorersExplorers

Bij de Prinses Amalia groep draait het spel van scouting op persoonlijke ontwikkeling. Nu je voor de scouts te oud bent geworden is de volgende –spannende- stap op de scoutingladder een leuke nieuwe kans. We kijken regelmatig over de grenzen heen en zoeken samen naar de stoerste en gekste mogelijkheden van het programma.

Zelf doen

Bij de Explorers gaat het om zelf doen! Samen met elkaar maken we programma’s en opkomsten die gebaseerd zijn op de activiteitengebieden van scouting maar vaak net even wat uitdagender zijn dan dat je bij de scouts gewend bent. Geen berg is te hoog. De begeleiding waakt over de uitvoering en kwaliteit van het programma, en is er altijd om te praten. Ook zorgen wij voor de nodige structuur in de planning en opkomsten. Ondersteuning van gezamenlijke opkomsten zoals Koninginnedag en de 4 en 5 mei viering horen bij het programma.

De Explorers draaien op zaterdagavond opkomst. De planning wordt gemaakt in een halfjaarlijkse Explorervergadering door de jeugdleden zelf. De Explorers is een gemengde speltak. We draaien opkomsten vanuit ons lokaal in clubhuis de Tra.

Tijden

We beginnen we om 18:00 met eten. Het eten wordt gekookt door twee Explorers die zich daar in de planning voor hebben opgegeven. Om 19:00 start vervolgens het programma en dat eindigt om 21:30. Daarna is er altijd tijd om nog even na te praten.

Bestuur

Het mooie aan deze speltak is dat deze bestuurd wordt door het Explorer bestuur. De voorzitter (commodore in vakjargon) regelt samen met de penningmeester, secretaris, materiaalbeheerder en barcommissaris de dagelijkse gang van zaken binnen de speltak onder regie en toeziend oog van de begeleiding.

Info

De explorers: jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar
Zaterdagavond van 18:00 tot 21:30

Logo PAS Roverscouts

De PAS bestaat uit een groot aantal extreem gemotiveerde en ontzettend enthausiaste groep jongeren (18 t/m 24 jaar) die voor een groot deel leiding zijn bij de PAG of dat zijn geweest.
Behalve dat de PAS twee keer per maand een activiteit heeft (waarvan regelmatig ergens in de regio of in het land). Zet de stam zich in voor de enige echte regio activiteit voor de jongerenspeltak: “de RegioRally”. Daarnaast zijn er ook altijd veel PAS-leden aanwezig bij grote regioactiviteiten zoals: Primi-pio, PL/APL training en natuurlijk de RSW.

Info

jongens en meisjes 18 t/m 24 jaar
zaterdagavond om de week 20.00 t/m 22.00

Logo PAS Oud Stam

De Claus Oud Stam is voor de speltak voor de oudste actieve leden van de PAG.
De CLOS bestaat uit een groot aantal zeer ervaren en gemotiveerde groep oudere-jongeren (23+) welke voor een groot deel ooit leiding of bestuur van de PAG of een andere groep zijn geweest.

Info

jongens en meisjes 23+
wisselende opkomsttijden en momenten.