Meisjes Scouts (11 t/m 15 jaar)

Bij de meisjes scouts staat jouw eigen ontwikkeling en jouw plek in de maatschappij centraal. Na het spelend leren bij de Bevers en Welpen nemen de activiteiten bij de scouts serieuzere vormen aan. Ontdek wat je belangrijk vindt in het leven – vriendinnen, je eigen ontwikkeling of tóch die éne leuke jongen op dat kamp? Als Meisjes Scout wacht er elke week een verrassende opkomst – of het nu samen koekjes bakken en verkopen wordt, of toch leren om een keuken te maken? We gaan wat vaker op weekendkamp dan de welpen en bijvoorbeeld ook naar een activiteit georganiseerd door een andere groep of regio. Denk aan Waterweekend, Ijsberenweekend of PKD in Dwingeloo.

Als Meisjes Scouts leren verantwoordelijkheid nemen en samenwerken, als patrouille leider of assistent patrouille leider geven we leiding aan de patrouille op momenten dat de leiding er niet is – bijvoorbeeld tijdens een hike of het koken. Zo leert de jonge, nieuwe scout van de oudere, ervaren scout en leert de ervaren scout hoe het is om met deze verantwoordelijkheid om te gaan.

Elke schoolweek hebben we een opkomst op zaterdagmiddag, óf een weekend op zaterdag en zondag. De opkomst begint om twee uur en is om vijf uur afgelopen. Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar mscouts@prinsesamaliagroep.nl