Explorers (15 t/m 18 jaar)

Bij de explorers maak je zelf de dienst uit! Samen stel je het programma op en bedenk je wat je in het seizoen gaat doen, ga je wel of niet naar Ijsberenweekend? Ga je wel of niet naar NPK? Welke leuke activiteiten bedenk je zelf die je nog wel eens zou willen doen? Met de andere explorers bedenk je samen wat je gaat doen en welke nieuwe avonturen jullie samen aan gaan. De explorers hebben ook een eigen bestuur – een voorzitter die overzicht houdt, een penningmeester die op de financiĆ«n let en een secretaris die zorgt dat iedereen de juiste informatie heeft.

Bij deze vrijheid komt ook een belangrijke verantwoordelijkheid – wil je samen parachutespringen? Cool! Maar dan moeten jullie wel zelf het geld bij elkaar sparen. Wil je een sponsoractie overslaan omdat iemand een hele gave opkomst voorbereid heeft? Leuk, maar dan zul je wel op een andere manier aan het benodigde geld voor het zomerkamp moeten komen.

De explorer begeleiding houdt de zaken scherp in de gaten en coacht jullie op de achtergrond om ervoor te zorgen dat de zaken niet te ver uit de hand lopen. Zij bieden jou de veilige omgeving zodat je kunt ervaren hoe het is om zelf achter het stuur te zitten en om te leren gaan met deze verantwoordelijkheid. Zelf heb je de kans om van je explorertijd iets bijzonders te maken – een mooie, bijzondere plek te bezoeken tijdens het zomerkamp en gave nieuwe dingen te ervaren.

Wil jij een keer meekijken met de exploreropkomst op zaterdagavond? Stuur dan een mailtje naar pagexplorers@gmail.com