Bevers (5 t/m 7 jaar)

Hallo, wij zijn de Bevers! De jongste leden van de Prinses Amalia Groep, en allemaal tussen de 5 en 7 jaar oud. Elke zaterdag middag beleven we een nieuw avontuur in Hotsjietonia, de opkomst duurt meestal van twee uur tot ongeveer vier uur en bevat altijd drie vaste elementen: openen aan het begin, sluiten aan het einde en limonade ergens in het midden. Met de themafiguren beleven we altijd weer iets nieuws, zoals Professor Plof die houdt van leuke proefjes, of Rozemarijn die weer iets lekkers gekookt heeft! Soms gaat er iets niet helemaal goed en moeten we samen werken om dit weer op te lossen.

Nieuwe Bevers worden na een paar weken geïnstalleerd en krijgen dan een das, een badge met Stuiter er op, een installatieteken en een bandje met de naam van de vereniging. Met deze tekens op onze rode scoutfit horen we er allemaal bij en horen we allemaal bij elkaar. Verder hebben we natuurlijk altijd oude kleren aan naar Scouting, want je weet maar nooit of er een keer iets vies of plakkerigs kan gebeuren, vies worden hoort er nou eenmaal bij!

Twee keer per jaar hebben we een weekendkamp, dan blijven we een nachtje slapen! Helemaal zonder ouders op het clubgebouw – dat klinkt misschien spannend, maar dat is helemaal niet zo eng hoor! Met z’n allen lekker keten op de slaapzaal en het is eigenlijk alsof we blijven logeren met een heleboel vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig zorgt de leiding dan goed voor ons – en de kookstaf zorgt ervoor dat er genoeg te eten en drinken is, ook voor de kinderen die niet alles mogen eten.

“Ik beloof een goede Bever te zijn, samen te spelen en samen te delen” – dat is onze belofte, en dat betekent dat iedereen altijd mee mag doen! Vind je het leuk om een keer met ons mee te spelen? Dan kun je ons een berichtje sturen naar bevers@prinsesamaliagroep.nl om je aan te melden. Tot snel!