Overvliegen: De wolf in Hotsjietonia

Het is ’s morgens vroeg als Stuiter wakker wordt in Hotsjietonia en zich nog lekker even uitrekt. Langzaam wordt ze wakker en stapt ze naar buiten, ze rekt zich uit en kijkt het centrale plein, waar elke dag weer iets nieuws te beleven valt. Maar dan schrikt ze zich een hoedje! Midden op het plein zit een hele grote grijze wolf! Hij lijkt geduldig te zitten wachten, maar Stuiter vindt zo’n groot beest midden in het drop maar eng! Snel rent stuiter naar het huis van Noa, tussen de kussens staat Noa al thee te zetten.
 Bevers tijdens overvliegen
“N-N-N-Noa….” stamelt Stuiter
Noa kijkt verschrikt op, en vraagt “Wat is er Stuiter?”
“Er-Er staat een Wolf op het dorpsplein!”
“Ohh jeej echt? Is het alweer deze tijd van het jaar?”
Voor Stuiters gevoel doet Noa er veel te makkelijk over. Wolven kunnen heel gevaarlijk zijn.
“Noa een wolf! Wat doet een wolf hier in Hotsjietonia!? Straks eet hij de kippen van Rozemarijn of stoot hij het standbeeld om dat keet kleur gemaakt heeft! Een Wolf!”
“Rustig maar, zegt Noa kalm, “hier, drink eerst maar even een beker limonade en dan gaan we samen op zoek naar Sterre Stroom, zij kan prima uitleggen wat die vriendelijke wolf hier doet.”
Noa geeft Stuiter een beker limonade en zet voor zichzelf een lekkere kop thee. Samen drinken ze hem op, maar Stuiter is er nog een beetje onrustig over. Wanneer ze naar buiten gaan zien ze bas bos een tak gooien, de wolf rent er spelend achteraan. Noa loopt naar de wolf toe en geeft hem een dikke aai over zijn bol. Stuiter begrijpt het allemaal niet zo goed, samen met Noa lopen ze naar het huis van Sterre en Steven. Noa klopt op de deur en Steven doet open.
“Hallo Steven, is Sterre ook thuis?” vraag Noa
“Natuurlijk,” antwoordt Steven, “Kom binnen, dan roep ik haar even.”
Noa en Stuiter gaan binnen op de bank zitten en na een paar minuten komt Sterre binnen, ze is helemaal doorweekt en hardstikke vies.
“Sorry dat ik er zo uit zie hoor,” zegt ze meteen wanneer ze binnen komt, “ik moest hem natuurlijk wel even uitproberen, en natuurlijk moet ik dan ook in het water vallen!”
De bevers luisteren naar het verhaal met een glaasje ranja
“En is het een succes?” vraag Noa.
“Haha, dat kan ik natuurlijk niet verklappen!,” antwoordt Sterre, “wacht… ik zal je een tip geven, hij is nog groter dan die keer dat we een klimbaan bouwden.”
“Ochjeej, en die vond ik al best eng! Gelukkig maar dat ik er niet af hoef.” lacht Noa, ”Hé maar ik heb even een vraag, Stuiter was vanmorgen nogal verrast dat er een wolf op het dorpsplein zat en ik dacht dat jij het beste kon vertellen waarom dat is.”
“Jazeker kan ik dat!” roept Sterre vol enthousiasme uit, Sterre begint te vertellen: “Bevers worden ook ouder en als ze zeven jaar oud zijn vliegen ze over naar de welpen. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, daar hebben we elk jaar iets speciaals voor bedacht, dat was wat ik net aan het testen was! De grote leider van de welpenhorde noemen ze Akela, die zorgt voor wijze raad en hij zorgt ervoor dat alles veilig gebeurt. Akela haalt de nieuwe welpen op in Hotsjietonia en begeleidt ze naar de welpenjungle. Die wolf die nu op het dorpsplein met Bas Bos aan het spelen is, dat is Akela! Hij is heel lief hoor, doet geen mens kwaad! Maar die wolf moeten wij dus volgen naar de welpenjungle, en ergens onderweg nemen wij afscheid van onze oudste bevers, zij gaan verder, en wij gaan terug naar Hotsjietonia.”
Stuiter heeft vol verbazing naar het verhaal van Sterre geluisterd.
“Dat betekent dus dat ik die wolf moet volgen naar de jungle?” Vraagt Stuiter.
 “Ja!” Antwoordt Sterre enthousiast. “De wolf neemt jou mee naar de jungle, waar je met allemaal andere junglebewoners een heel nieuw avontuur zult beleven, zo is er Mang de vleermuis, en Chil de vogel, Iggi het stekelvarken en natuurlijk nog veel meer dieren. Samen doen jullie dan allemaal leuke spellen en andere leuke dingen. Zo maak je een kroon van papier met chil, of doe je een groot spel met Mang en heel veel andere welpen in het bos. Ook in de jungle is er een heleboel nieuws te ontdekken hele grote bomen, vissen in de talaab poel. Wanner je dus zeven bent ‘vlieg je over’ naar de jungle van de Welpen.”
Stuiter kijkt Sterre nog een beetje ongerust aan.
 wandelen met de bevers
“Maar maak je geen zorgen hoor, wij gaan allemaal met je mee.” zegt Noa geruststellend
Plotseling horen ze buiten Bas Bos roepen: “Stuiter! Stuiter!” Buiten adem komt hij de boot van Sterre en Steven binnen gerend. “Het is tijd, Akela wil gaan!”
Samen lopen ze naar buiten en daar zien ze alle andere bewoners van het dorp. Rebbel staat gezellig te kletsen met Keet Kleur, die allemaal verf op haar broek heeft en probeert de lijm uit haar haar te krijgen. Professor Plof heeft zijn labjas nog aan en het lijkt alsof hij net een proefje heeft gedaan, zijn haar is zwart en staat recht overeind, Stanley Stekker laat een drone boven het dorp vliegen om alles te filmen. Rozemarijn komt net aanlopen met een grote EHBO koffer onder haar arm en Fleur Kleur lijkt er helemaal klaar voor, in haar nieuwe ontworpen jurk, met alle kleuren van de regenboog. Allemaal staan ze klaar om samen met Stuiter en Akela naar de jungle te gaan.
“Ik vind het nog best spannend…” zegt Stuiter voorzichtig.
“Dat is helemaal niet erg” antwoordt Keet Kleur, “als je het eng vindt dan pak je mijn hand vast, en dan gaan we samen op reis naar de jungle.”
En daarmee volgden de inwoners van Hotsjitonia Akela, op weg naar de Jungle.
Bevers tijdens overvliegen

Your comment