Boerenkoolmaaltijd!

Helemaal uit Boskoop gekomen stond de grote kerstboom (meer dan 6 meter hoog!) kaal te wachten op wat er komen ging. Al snel stonden alle speltakken rond de kerstboom en werd de groepsvlag in de boom gehesen.


Maar de kerstboom was nog kaal en kil. Dus gingen alle speltakken druk aan de slag om de kerstboom te versieren. Bevers en welpen gingen knutselen, verkenners verdienden kerstversiering door opdrachten uit te voeren en explorers hingen de versiering door middel van hoge ladders in de boom.


Uiteindelijk hing de boom vol met versiering… maar… je zag er niks van, want het was inmiddels al donker geworden. Met z’n allen riepen we: “kerstboom aan!!” En na wat geknipper van de lampjes fonkelde de kerstboom in het licht.


Daarna gingen we naar binnen om geheel in kerstsfeer de boerenkool op te eten. Daarna werden natuurlijk de grootste en beste moppen beloond met een extra worst.


Na een spannend geluidenspel, kon iedereen na een spannende en leuke avond weer naar huis. Met natuurlijk een mooie kerstboodschap:


Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 🙂

Your comment