‘Boer zoekt Hulp’ groepsweekend 2017

 

 

Rond 9 uur verschenen de eerste honden, katten, paarden, koeien, varkens, chickies, geiten, schapen en ezels op het scoutinglabelterrein in Austerlitz. De tenten waren al opgezet dus de spullen konden er zo in, wat een luxe zeg! Tijdens de opening bleek dat Boer Geert wel een
beetje hulp kon gebruiken…. Hij zocht geen vrouw, maar wel hulp voor zijn vervallen boerderij! We besloten hem met z’n allen een handje te helpen!

De scouts bouwden een nieuwe boerderij!  De Welpen zorgde voor nieuwe schapen en ook de Bevers hielpen keihard mee. Tegen de middag bleek dat er een aantal verschillende infecties op de boerderij rondgingen du hoog tijd om eens te zorgen voor voldoende medicijnen om deze uit te roeien!

’s avonds moesten we natuurlijk zorgen dat al deze medicijnen bij de juiste beesten kwamen. Er waren echter Explorers in het spelgebied die dit probeerde te voorkomen. gelukkig kregen de Welpen en Bevers hulp van de Bevers die op hun beurt de Explorers weer konden tikken! 1 groot chaotisch smokkelspel dus waarbij de Bevers de Scouts en Welpen super goed beschermd hebben!

Bij terugkomst was boer Geert super blij dat nu wel 600.000 van zijn beesten genezen waren dat hij ons allemaal uitnodigde voor een schuurfeest de Welpen en Bevers gingen tevreden naar bed… Maar deze dag was nog lang niet voorbij want de Scouts en Explorers ontdekte een L.A.B. waar genetisch gemodificeerde beesten werden gekweekt. Om meer geld te verdienen voor de boerderij werd het tijd om maar eens in beesten te gaan (koe)handelen bij het kampvuur.

De volgende dag hebben we door middel van het doen van allemaal proefjes uitgevonden van wie dat L.A.B. eigenlijk was. Het bleek Lisanne A. Blom zij werd bij de sluiting nog even gevangen genomen door alle jeugdleden! Maar wat bleek door haar toedoen was er wel een prachtige eenhoorn op de boerderij komen wonen eind goed al goed…. En Boer Geert leefde nog lang en gelukkig!!!

Enneh ohhwwwjaaa we hebben ook nog erg lekker gegeten! Het was een fantastisch groepsweekend!!!

Dit soort toffe dingen kunnen wij niet doen zonder de hulp van de vele vrijwilligers die onze groep rijk is! Dank aan allen die zo hard hebben geholpen om ook dit groepsweekend weer tot een succes te maken!

Wil je meer weten over het groepsweekend of activiteiten die bij de speltakken gebeuren kijk dan ook op onze facebookpagina

 

 

Your comment