Bevers halen de Bas Bos Badge

De afgelopen weken zijn de bevers druk bezig geweest met het behalen van de Bas Bos insigne. Dit duurde in totaal 3 opkomsten. De eerste opkomst begon met een zoektocht naar Bas Bos, die boven in een boom bleek te zitten. Daarna zijn we bij de hertjes langs geweest en hebben we een zenuwslopend spelletje bomenkwartet gespeeld.

De tweede opkomst hebben we zelf bomen geknutseld en moesten we Bas Bos van het dak afhalen. Hij dacht namelijk dat er een reuzenvaraan door het bos liep. We kunnen gelukkig garanderen dat dit niet het geval is. Daarna hebben we nog een potje levend stratego gedaan, met de houthakker, de natuurbeschermer (Freek Vonk) en de boom.

Omdat we de eerste twee opkomsten druk bezig zijn geweest met planten en bomen, hebben we tijdens de derde opkomst meer geleerd over dieren. Helaas kon Bas Bos hier niet bij zijn omdat hij een bedreigde rattensoort moest redden. Gelukkig had hij wel een brief achtergelaten met wat er gedaan moest worden voor de laatste opkomst. Het ging allemaal heel goed totdat bleek dat een rijke zakenman het hele bos plat wilde leggen om een nieuw winkelcentrum te bouwen! Hij had zelfs onze Bas Bos badges al teruggestuurd naar het hoofdkantoor. Gelukkig konden we hem overtuigen met alle kennis die we de afgelopen opkomsten hebben opgedaan om toch het winkelcentrum ergens anders neer te zetten. Binnenkort krijgen we dus allemaal onze Bas Bos insigne!

Your comment